Web Analytics Made Easy - Statcounter

«نیکی هیلی» سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل مدعی شد، چین قصد دارد تحرکاتی درخصوص پایگاه نظامی «بگرام» در افغانستان انجام دهد.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، این مقام دولت سابق آمریکا در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» هشدار داد چینی‌ها ممکن است قصد داشته باشند این پایگاه نظامی راهبردی را تصرف کنند.

هیلی مدعی شد: «باید مراقب چین باشیم زیرا فکر می‌کنم قرار است شاهد این باشیم که چین درخصوص پایگاه هوایی بگرام حرکتی انجام دهد و فکر می‌کنم آن‌ها در افغانستان حرکتی خواهند کرد تا از پاکستان استفاده کرده و آن را در برابر هند تقویت کنند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسپوتنیک نوشت، هیلی به‌طور دقیق نگفت از «انجام حرکتی» در قبال بگرام چه منظوری دارد اما با سقوط دولت افغانستان درپی تصرفات طالبان، چین حضور دیپلماتیک در افغانستان را حفظ کرده است.

این دیپلمات سابق آمریکایی در ادامه مدعی شد: «باید مطمئن شویم که تلاش در زمینه مبارزه با تروریسم در تمام جهان ادامه پیدا می‌کند زیرا با پیروزی اخلاقی جهادگرایان شاهد کمپین عظیمی از جدب نیرو در تمام جهان خواهید بود».

هیلی اظهاراتش را با اتهام‌زنی علیه روسیه ادامه داد و گفت: «باید اطمینان یابیم که امنیت سایبری ما قدرتمند است زیرا بازیگرانی همچون روسیه به هک کردن ما ادامه خواهند داد، به این دلیل که ما علامتی از تمایل به دادن پاسخ به آن‌ها نشان نداده‌ایم».

آمریکایی‌ها ظرف چند سال گذشته ادعاهای متعددی درباره حملات سایبری روسیه علیه این کشور مطرح کرده‌اند که همگی از سوی مسکو رد شده‌اند.

به گفته اسپوتنیک، تحقیقات این خبرگزاری نشان می‌دهد، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) این توان فنی را دارد که حملاتی سایبری در کشورهای مختلف انجام داده و آن‌ها را طوری جلوه دهد که از سوی کشوری دیگر انجام گرفته‌اند.

از سوی دیگر آمریکایی‌ها کمتر از دو ماه قبل پایگاه هوایی بگرام را به صورت شبانه و مخفیانه تخلیه کردند که بخشی از طرح بزرگتر خروج آن‌ها از افغانستان بود. به گفته اسپوتنیک، آمریکایی ها اجازه دادند اوباش و غارتگران پیش از رسیدن نیروهای افغان به این پایگاه، به آن حمله کنند.

با خروج آمریکایی‌ها از افغانستان، دولت چین از جامعه جهانی درخواست کرد، به‌جای افزایش فشار علیه این کشور جنگ‌زده، آن را در مسیری مثبت راهنمایی کنند. پکن تأکید کرده آمادگی دارد نقش فعالی در بازسازی افغانستان و اجرای طرح‌های بشردوستانه در این کشور ایفا کند.

یکی از مقامات طالبان اخیراً به روزنامه «چاینا مورنینگ پست» از چین به‌عنوان همسایه بزرگ افغانستان یاد گرده و تأکید کرده که کابل «درخصوص تبادل دیدگاه با چین درباره نحوه پیشبرد روابط دوجانبه، آمادگی دارد».

یک سخنگوی دیگر طالبان در مصاحبه با روزنامه‌ای ایتالیایی گفته است: «چین مهم‌ترین شریک کابل است و فرصتی اساسی و فوق‌العاده برای ما فراهم می‌کند زیرا این کشور آماده سرمایه‌گذاری در بازسازی کشورمان است».

«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز جمعه گفت: «امید داریم که دولتی باز و جامع در افغانستان شکل گیرد که سیاست داخلی و خارجی متعادل و معقول داشته باشد و با هیچ گروه تروریستی ارتباط نداشته باشد».

ونبین افزود، دولت چین امید دارد تمامی طرف‌ها در افغانستان بتوانند اختلافات خود را از طریق مذاکره حل کنند تا از انتقال مسالمت‌آمیز قدرت اطمینان حاصل شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: «تنها در این صورت مردم کشور جنگ‌زده افغانستان می‌توانند از هرج‌ومرج التیام یافته و به صلح پایدار دست یابند»./فارس

منبع: فردا

کلیدواژه: نیکی هیلی آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۱۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم پکن

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پکن؛ چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم پکن با حضور فیلم از ۱۱۸ کشور در پایتخت چین برگزارشد این جشنواره در مجموع ۴۲۷۳ فیلم را دریافت کرد که ۸۷ درصد آن مربوط به کشور‌های خارجی بود.
یک کارشناس و تحلیل‌گر شرق آسیا می‌گوید ما مشتاقانه منتظر همکاری با فیلم‌سازانی در سراسر جهان هستیم تا آینده بهتری برای سینما ایجاد کنیم، فیلم‌های چینی دارای ژانر‌ها و مضامین مختلف هستند.
همزمان با برگزاری این جشنواره آقای محسن بختیار سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین با مائویو رئیس سازمان سینمایی چین دیدار و درباره موضوعات مختلف همکاری سینمایی بین دو کشور، تولید فیلم و سریال، مشارکت حداکثری در جشنواره‌ها و رویداد‌های سینمایی، اکران فیلم در دو کشور، تبادل استاد و دانشجو و هیأت‌های سینمایی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
مائویو رئیس سازمان سینمایی چین هم در این دیدار به ظرفیت دو کشور در زمینه تهیه و ساخت فیلم‌های سینمایی و تفاهم نامه‌هایی که وجود دارد اشاره کرد و گفت فیلم سازان دو کشور می‌توانند پیش از گذشته در تهیه و ساخت فیلم‌هایی با موضوعات مورد علاقه پکن و تهران تعامل و همکاری خود را گسترش دهند.
رئیس سازمان سینمایی چین گفت فیلم‌های ایرانی همیشه از سوی مخاطبان چینی مورد توجه قرار گرفته است، کارگردانان و فیلم سازان چینی و ایرانی همواره در جشنواره‌های دو کشور حضوری فعال دارند و باید با یک برنامه مدون در زمینه ساخت فیلم فعالیت‌های خود را توسعه دهند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


۱- مونیکا جانگ - کارشناس و تحلیل گر امور سینمایی وفرهنگی
۲- محسن بختیار - سفیر جمهوری اسلامی ایران
۳- مائویو - رئیس سازمان سینمایی چین

دیگر خبرها

  • چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم پکن
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • دست رد امارات بر سینه پنتاگون/ چراغ سبز دوحه به استقرار جنگنده‌ها
  • حرکت دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه
  • نظامیان آمریکا و روسیه در نیجر در پایگاهی واحد مستقر هستند
  • بازخوانی یک جنایت
  • هشدار شهرداری به صاحبان منازل متروکه و فرسوده
  • پشت پرده تصمیم رئیس جمهور چین برای ملاقات با وزیر خارجه آمریکا / توسعه و تقویت اقتصادی، راهکار چین برای مقابله با تحریکات آمریکا / چین بر جذب سرمایه گذاری خصوصی از آمریکا متمرکز است
  • تعیین تکلیف ۱۰ هزار و ۶۰۰ کانتینر کالای متروکه در هرمزگان
  • ادعای کاخ سفید مبنی بر اعطای پناهندگی به برخی آوارگان فلسطینی